21 Ocak 2015 Çarşamba

TARHUNLU MERCİMEKLİ KÖFTE



Malzemeler;
2 bardak kirmizi mercimek
1 bardak ince bulgur
1 demet yeşil soğan
1 demet yeşil sarımsak
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı salça
2 bardak zeytin Yağı
2 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı köfte baharatı
1 tutam tarhun
Yeterince tuz
                                          

Yapılışı;
Önce mercimekleri tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Kaynayınca tuzunu ve biraz da kimyon ekliyoruz. Pişince içerisine salça ve köftelik bulguru ekleyip dinlendiriyoruz. Soğuyunca köfte leğenine boşaltıp  önce soğan ve sarımsakların beyaz kısımlarını ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra yeşil kısımlarını ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Bir tavaya kuru soğan ve z.yağını koyup soğanları solduruyoruz. Solunca icerisine tarhunu elimizle ovusturarak ekliyoruz. Baharatlari da ekleyip köfteye ekliyoruz. Üzerine maydanozu ekleyip yağını karıştırıyoruz. İstediğimiz şekilde sıkıp tabaklara koyuyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder