25 Ocak 2015 Pazar

Elmalı kurabiye



Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı z.yaği
2 - 3 yemek kaşığı süt
2 bardak buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı;
4-5 elma
1 bardak ceviz içi
Yarim bardak şeker
1 yemek kasığı tarcın


Yapılışı;
Oncelikle elmalari rendeleyip sekerle birlikte elmalar suyunu cekene kadar pisiriyoruz Suyunu çekince 1 kasik tarcin ve cevizi ekliyoruz. Elmalar soğurken hamuru yoğuruyoruz. Önce şeker ve margarini krema kıvamına gelene kadar kariştırıyoruz. Daha sonra sivi malzemeleri ekliyoruz. Biraz karistirip diger malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar dolapta dinlendiriyoruz. Sonra dolaptan cikarip istediğimiz gibi sekil verip 170 derecede beyaz olarak pisiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder