5 Şubat 2015 Perşembe

Kabaklama


Antep yemekleriyle devam edelim biraz da. 
Malzemeler;
Yarim kilo kış kabağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane kuru sogan
1 kaç diş sarımsak
200 gr kadar yemeklik doğranmış et
2 kaşık kadar salça domates ve biber karişık
Yarim su bardağı kadar z.yağı
Yeterince su
1 limon suyu
tuz, karabiber, kuru nane

Yapılışı;
Etleri ve soğanı tencereye alıp cok az z.yağı ekliyerek biraz pişiriyoruz. Daha sonra salcayı ekleyip biraz daha soteliyoruz. Kaynamış su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kabakları soyup kup küp doğruyoruz. Yıkayıp nohutla beraber tencereye ekliyoruz. Sarımsaklari da ezip ekliyoruz. Kaynamaya başlayinca limon suyu ya da limon tozunu ekliyoruz. Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine yagı kizdirip nane karabiber atip yemeğin üzerine dökün. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder