26 Nisan 2015 Pazar

AĞZI AÇIK

 Malzemeler;
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı z.yağı
Aldığı kadar su
İç harcı için;
200 gram kıyma
1 adet ince doğranmış veya rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
İsteğe göre tuz, karabiber, kırmızı biber
1 çay kaşığı yenibahar, kimyon
5-6 dal maydanoz



Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı;
 Hamur yoğrulup 15-20 dakika kadar dinlendirilir.  İç harcı için bütün malzemeler karıştırılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılıp açılır. Açılan hamurdan  kase ile ya da kase genişliğinde bir kalıpla yuvarlaklar kesilir. Kenarlarına fazla taşırmadan hazırlanan harçtan yerleştirilir. kenarları harçların üzerine doğru büzülerek kapatılır. Geniş bir tavaya sıvı yağ eklenip ısıtılır. Isınan yağın içerisine kıymalı taraf gelecek şekilde bırakılır. (hamurlu taraf önce kızartılırsa harçlı taraf hem pişmez hemde dağılabilir). Harçlı taraf kızarınca hamur tarafıda kızartılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder