29 Nisan 2015 Çarşamba

SOĞAN ÇORBASI

    Malzemeler;
5- 6 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı z.yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak et veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber, toz şeker
3-4 dilim ekmek
yarım bardak rendelenmiş kaşar
   Yapılışı;
 Soğanlar soyulup yemeklikten biraz daha iri doğranır. z. yağı ve tereyağı ile karamelize olana kadar sotelenir. İçerisine bir tutam kadar şeker eklenip Kısık ateşte sürekli karıştırılarak soğanlar yanmadan sotelenir. Un eklenip kokusu çıkana kadar soğanlarla birlikte pişirilir. unun kokusu çıkınca topaklanmaması için tavuk veya et suyu yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Tuzu eklenip 20 25 dakika kısık ateşte pişirilir. Ara sıra kartıştırılır. Soğanlar yumuşayana kadar.  Çorba pişince servis yapmadan önce kaselere alınır. (Isıya dayanıklı kaselere) Üzerine dilimlenmiş ekmekler yerleştirilir. Peynir rendesini koyup peynirler eriyene kadar 3-4 dakika fırının en üst gözünde bekletin.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder