19 Nisan 2015 Pazar

TAVUKLU KREP BOHCASI

Malzemeler;
  Krep için;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un +1 yemek  kaşığı un
3 yemek kaşığı z.yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı için;
1 adet iri patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
 7-8 tane mantar (istenirse)
1 adet iri soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzuya göre kimyon, karabiber, pulbiber, tuz, köri, kekik
  
Beşamel sos;
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, muskat

Üzeri için;
1 bardak  kaşar rendesi

Yapılışı;
Zeytinyağını tencerede kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini soteleyin. Üzerine yemeklikten küçük doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin. Önceden küçük küpler halinde doğranıp haşlanmış olan patates ve havucu ilave edin biraz daha soteleyin. tuzunu ekleyip bezelyeleride ekleyin. İnce doğranmış sarımsakları ilave edin.Yumuşayıncaya kadar pişirip baharatları da ilave edip altını kapatın.
   Beşamel sosunuz için, ufak bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve unun kokusu gidene kadar birkaç dakika kavurun. (Renginin sararmamasına dikkat edin unu yakmayın). Sütünüzü yavaş yavaş ilave edip kıvam buluncaya kadar hızla çırpın. Baharatlarını ilave edip altını kapatın. Arada yüzü kaymak tutmaması için karıştırın.
    Krep için gerekli malzemeleri bir kabın içinde pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. 10 dakika kadar dinlendirin. Krep tavanıza biraz yağ damlatıp havlu kağıt ile tavanın her tarafına yayın. Krep harcınızdan bir kepçe alıp, tavanın ortasına dökün ve tavanın heryerine krebi yayın. krebin ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat edin.
  Bütün krep hamurları pişince bir kasenin içine krebi alıyoruz. İç malzemeden koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Tepsiye ters çeviriyoruz. Tüm krepleri aynı şekilde hazrlıyoruz.  Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz. En son üzerine Kaşar rendesi eklenir. Önceden ısıtılmış fırında Peynirler eriyip kızarana kadar 190-200 derece de pişirilir.
 


 




 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder