12 Nisan 2015 Pazar
SAÇAKLI POĞAÇA
Malzemeler;
1 bardak ılık su
1 bardak z.yağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yas maya
Aldığı kadar un
1 tane yumurta sarısı (üzeri için)
İçi için;
Rende kasar
Beyaz peynir
Maydanoz, dereotu
Yumuşak bir hamur yapılıp üzeri streçlenip ılık bir yerde 35-40 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Aralıklı olarak tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarisi sürülür. 10 dakika da tepside mayalandırılır. 170-180 derecede pişirilir. Labne ve beyaz peynir karıştırılır. Poğaçaların arası kesilip peynirli karışımdan bolca sürülür, kenarlarına da sürülür. Kaşar rendelenip maydanozla karıştırılıp kenarlarına bulanır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder