Malzemeler;
300 gr kadar kadayıf
350-400 gr iri cekilmiş antep fıstığı
Yapılışı;
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet için, su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. 15
dakika kadar kaynatılır. içine limon eklenir. 10-15 dakika daha
kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Kadayıfıyı tel tel ayırıp
havalandırıyoruz. Tepsiye yağın yarısını ekleyip eritiyoruz. Tepsinin her yerini yağlıyoruz. Biraz
donmasını bekiyoruz. Donunca kadayıfın yarısını elimizle serpiştirerek
tepsiye orantılı olarak yerleştiriyoruz.İri şekilde çekilmiş antep fıstığını eşit şekilde kadayıfın üzerine yayıyoruz.
İnce doğranmış tereyağını da serpiştiriyoruz. Kalan tel kadayıfı da
üzerine serpiştirerek eşit şekilde yayıyoruz. Şimdi bir tepsi ile
sıkıştırmamız gerek. Kenarlarını düzeltin ve başka bir tepsi altıyla
veya eliniz ile üzerine
bastırın. İyice bastırarak arasında boşluk kalmamasını dikkat edin. İyi
bastırırsak kadayıf kalıp gibi olur. Sıkıştırdıktan sonra ocağın en
kısık ateşinde tepsiyi çevrilerek pişirin. Bir bıcağın sırtıyla
kenarlarını içe doğru devamlı sıkıştırın. Böylece kenarlar dağılmaz. Ben
iki künefe tepsisi kullandım ve küçük tüpte saç ocağıyla pişirdim.
Ocakta pişiriyorsanız çevire çevire pişirin. Altı pişince diğer
tepsiyide yağlayıp biraz donunca ters cevirip üzerinide kısık ateşte
pişirin. Pişince kenarlarından başlanarak soğumuş olan şerbetini dökün
ve afiyetle yiyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder