8 Mayıs 2015 Cuma

FISTIKLI KADAYIF

   
Malzemeler;
300 gr kadar kadayıf
350-400 gr iri cekilmiş antep fıstığı

  
Yapılışı;
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet için, su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. 15 dakika kadar kaynatılır. içine limon eklenir. 10-15 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz. Tepsiye yağın yarısını ekleyip eritiyoruz. Tepsinin her yerini yağlıyoruz. Biraz donmasını bekiyoruz. Donunca kadayıfın yarısını elimizle serpiştirerek tepsiye orantılı olarak yerleştiriyoruz.İri şekilde çekilmiş antep fıstığını eşit şekilde kadayıfın üzerine yayıyoruz. İnce doğranmış tereyağını da serpiştiriyoruz. Kalan tel kadayıfı da üzerine serpiştirerek eşit şekilde yayıyoruz. Şimdi bir tepsi ile sıkıştırmamız gerek. Kenarlarını düzeltin ve başka bir tepsi altıyla veya eliniz ile üzerine bastırın. İyice bastırarak arasında boşluk kalmamasını dikkat edin.  İyi bastırırsak kadayıf kalıp gibi olur. Sıkıştırdıktan sonra ocağın en kısık ateşinde tepsiyi çevrilerek pişirin. Bir bıcağın sırtıyla kenarlarını içe doğru devamlı sıkıştırın. Böylece kenarlar dağılmaz. Ben iki künefe tepsisi kullandım ve küçük tüpte saç ocağıyla pişirdim. Ocakta pişiriyorsanız çevire çevire pişirin. Altı pişince diğer tepsiyide yağlayıp biraz donunca ters cevirip üzerinide kısık ateşte pişirin. Pişince kenarlarından başlanarak soğumuş olan şerbetini dökün ve afiyetle yiyin :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder