9 Mayıs 2015 Cumartesi

SÜTLÜ SEBZELİ MANTAR ÇORBASI

Malzemeler;
Yarım paket kültür mantarı
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet kabak
4 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı z.yağı
Tuz, karabiber
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Yapılışı;
 Tencerede biraz su kaynatıp, yarım limon suyu ve un ekleyip mantarlar haşlanır.  Haşlanan mantarları küp küp doğruyoruz. Havuç, soğan, biber, kabak olabildiğince küçük doğranır. Tencereye havuç ve z. yağı alınır yumuşayana kadar sotelenir. soğan ve biberler ilave edilip kavrulur. Kabak eklenp sotelenir. sebzeler çok örselenmeden biraz diri bırakarak sotelenir. Un eklenip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika çevrilip tavuk suyu eklenir. Tuzu ayarlanıp 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. mantarları ayrı bir yerde soteleyerek ekleyebilirsiniz yada suyunu eklemeden ilave edebilirsiniz. Yumurta sarısı çırpılarak süt eklenir, çorbanın suyundan alınıp ılıştırılarak tencereye karıştırılarak eklenir. 5 dakika kadar daha kaynatılıp altı kapatılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder