5 Mayıs 2015 Salı

YUMURTALI ISPANAK

Malzemeler;
1 kğ ıspanak
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı kadar z.yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
yarım tatlı kaşığı şeker
4 adet yumurta

Yapılışı;
  Ispanaklar temizlenip doğranır. Tencereye alınıp suyunu çekene kadar pişirilir. İçerisine yarim tatlı kaşığı kadar tuz ve yarım tatlı kaşığı şeker eklenir. Bir süzeğe alınır. Ayrı bir tencerede soğan ufak doğranıp zeytin yağında sotelenir. Suyunu çeken ıspanaklar soğanın üzerine eklenir. 5-6 dakika kadar soğanlarla sotelenir.  Tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenip tencereye yayılır. Yumurta kırmak için hafif çukurlar yapılır ve yumurtalar kırılır. Yumurtaların Üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpilir. Tencerenin altı kısılır ve yumurtalar pişene kadar kapağı kapatılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder