12 Mayıs 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Malzemeler;
5-6 adet pırasa
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
1 çay bardağı z. yağı
 1 çay kaşığı salça
Yeterince tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker

   Yapılışı;
  Pırasayı yıkayalım ve iki üç parmak kalınlığında doğrayalım.Havuçları soyup ince ince doğrayalım.
 Pirinci ılık su ile yıkayıp bekletelim.
Daha sonra zeytinyağının yarısını bir tencerede ısıtın. Önce havuçları 3-4 dakika kadar soteleyin. Pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dakika kadar soteleyin.  Salça tuz, ve şekerini ilave edip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yıkanmış olan pirinçleri üzerine serpiştirip altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. En son karabiber serpiştirip altını kapatın. üzerine zeytinyağının kalanın gezdirip dinlendirip öyle servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder