24 Şubat 2015 Salı

Fırında Çupra


    Mutfakta bugün balık var. 


Malzemeler;
Kişi sayısına göre çupra
2 tane orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 tane limon
Yeterince tuz
Tane karabiber
Kırmızı biber
2 tane patates
varsa 1-2 tane defne yaprağı

Yapılışı;
Balıkları öncelikle temizleyip bol tuzlu suda bekletiyoruz. 1 saat kadar beklettikten sonra yıkayıp suyu gidene kadar süzülmesi için bir süzgece alıyoruz. Bu arada soğanları soyup iri halkalar halinde doğruyoruz. Sarımsakları soyup onları da iri iri doğruyoruz. patatesleri de soyup iri halkalar halinde doğuyoruz. Bir kase içerisine z. yağı ,tane karabiber, kırmızı biber, tuzu karıştırıyoruz. Soğan, sarımsak, patates, limon ile karıştırıyoruz. Defne yaprağını da ekliyoruz. Bu karışımı balığın içine her tarafına sürüyoruz. Soğan ve sarımsakların bir kısmını balığın içine koyuyoruz. Tepsiye yağlı kağıt açıp kalan sarımsak ve soğanların bir kısmını yayıyoruz. Üzerlerine balığı yerleştiriyoruz. Kalan soğan ve sarımsaklarıda üzerlerine serpiştiriyoruz. limon dilimlerini de balıkların üzerine koyup patatesleride tepsinin boş yerlerine ekliyoruz. Yağlı kagıtla balığın üzerini kapatıyoruz. tepsiyi de folyoluyoruz. 170-180 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder