10 Şubat 2015 Salı

Portakal Kabuğu Reçeli


Portakal masalını anlatıyorr mutfakta bakalım neler fısıldamış;😊 Miss gibi portakal kokusu sarsın mutfakları. Hadi başlayalım yapmaya. 😊
Portakal kabuğu reçeli yapanlar kervanına bende katıldım. Denemek lazım dimi ama. İyi ki de denedim. Başarılı bir sonuç oldu neyse ki uğraşmaya değdi. :)
 Malzemeler;
3 tane portakal
3 bardak şeker
3 bardak su
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı;
  Öncelikle portakalları kabuklarını parçalamadan soyuyoruz. İç tarafındaki beyazliklar fazlaysa bicakla alıyoruz. Ŕulo seklinde sıkıca sarıyoruz. Kurdana saplıyoruz. Kabukların hepsini bitirince derin bir kaba su dolduruyoruz. Kabuklari da içine ekliyoruz. Arada bir suyunu degiştirerek bir gün kadar suda bekletiyoruz.  Bir gün bekkettikten sonra üç dört defa kaynatıp suyunu döküyoruz. Acısı gidene kadar bunu tekrarlıyoruz. Bu arada üç bardak su ve üç bardak şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca içerisine portakal kabuklarını ekliyoruz. 15 dakika kadar kaynayinca içerisine portakalın beyaz kısımlarını alarak ekliyoruz. Yarim saat daha kaynatıp limon tuzunu ekliyoruz. 10 dakika kadar da limon tuzuyla kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuyunca kavanoza koyup bir gece kavanozun ağzını kapatmadan bekletiyoruz. İyice soğuduğunda ağzını kapatıyoruz. Sırada diğer portakal tarifleri var. Hızımı alamadım. Bir de onları yapıp deniycem. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder