11 Şubat 2015 Çarşamba

Yağlı Köfte


Gaziantep'te öğlen yemeklerinde özellikle çat kapı biri geldiğinde ya da iki komşu bir araya gelince tok olana bile 9 topak yediren :) nefis bir köfte. Çiğ köfteyi aratmayacak kadar lezzetlidir. Hele de anne elinden yenirse:) 

Malzemeler;
1 bardak ince bulgur (simit)
2 tane kuru soğan
1 tane kuru sarımsak
1,5 yemek kaşığı biber, domates salçası (karışık)
3-4 tane domates
Yarım bardak z.yağı
2 yemek kaşığı Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Kimyon
1 tatlı kaşığı Köfte baharatı

Yapılışı;
Büyük bir tepsi yada köfte leğeniniz varsa ince bulguru ve salçayı ekleyin. Sarımsağı minik minik doğrayıp ekleyin. Soğanı da ufak ufak doğrayın. Yarısını bir tavaya alın. Üzerine z. yağını ekleyin. Diğer yarısını da leğene ekleyin.  Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin bir kısmını da leğene ekleyin. Önce domateslerle soğan, sarımsak ve salçayı birlikte elinizle ezin ve bu karışıma biraz biraz ince bulgurdan katarak karıştırmaya başlayın.Tüm malzeme karıştıktan sonra iki elinizle yoğurmaya başlayın. Köfte suyunu çektikçe domates ekleyerek ince bulgur yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin. Bulgurun diriliği gidince tavayı ocağa alıp altını yakın. Soğanlar solunca içerisine baharatlarını ekleyip altını kapatın. Köftenin üzerine dökün. Yağı karışana kadar yoğurun. Çiğ köfte gibi sıkıp şekil verin, afiyetle yiyin. 😊 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder