2 bardak yeşil mercimek
1 bardak pilavlık bulgur
1 bardak kadar z. yağı
2 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yapılışı;
Mercimekler ayıklanıp yumuşayana kadar haşlanır. (dağılmadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.) Suyu süzülerek tekrar tencereye alınır. Üzerine bulguru ilave edilip üzerini geçecek kadar su eklenir. Tuzu ve 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı biber eklenir. Suyunu çekene kadar pişirin ve suyunu çekince ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirin.
Zeytinyağını kızdırılıp kırmızı biber ve kara biber ilave edilir. Pilavın üzerine döküp karıştırılır. Yanında bol yağda pişirilmiş yumurta ile servis edebilirsiniz. Bulabilirseniz antep mercimeği ile deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder