25 Şubat 2015 Çarşamba

kabaklı havuç tarator (Havuçlu kabaklı meze)




    Malzemeler;
3 adet orta boy havuç
3 adet orta boy kabak
3-4 kaşık mayonez
250 gr kadar süzme yoğurt
1 bardak kadar iri çekilmiş ceviz içi
6 yemek kaşığı z.yağı
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı;
      Havuçların kabukları soyulup rendelenir. 1 kaşık z. Yağı ile tavada diri kalacak şekilde 1 tutam tuz ve şeker ile sotelenir. Soğuması için yayvan bir tabağa alınır. Kabak soyulup rendelenip suyu sıkılır. 1 kaşık z.yağı ile diri kalacak şekilde sotelenir. Soğuması için kabakta bir tabağa alınır. Sarımsaklar ezilip yoğurt ve mayonez ile karıştırılır. Yarım çay kaşığı kadar tuz eklenir. Soğuyan kabak ve havuç ile karıştırılıp servis tabağına alınır. Cevizler ve z.yağının kalanı bir tavaya alınıp yakmadan sotelenir. Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber atılır. Mezenin üzerine gezdirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder