6 Şubat 2015 Cuma

Şiveydiz

Antep yemeklerine devam:) 
 Malzemeler;
10 adet kadar yesil soganin beyaz kismi
10 adet kadar taze sarimsagin beyaz kismi
1 bardak haslanmış nohut
500 gr suzme yogurt
200 gr kadar yemeklik et
1 bardak kadar z. Yagi 
Nane 
tuz 
yeterince su
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı un

Yapılışı;
Eti tencereye koyuyoruz. Üzerine yeterince su ekliyoruz. Etleri haşlıyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Taze soğan ve sarımsakların beyaz olan kısımlarını yarim parmak boyunda doğruyoruz. Etler pişmeye yakin nohutlarla beraber tencereye ekliyoruz. Süzme yoğurt, yumurtanın sarısı bir kaç kaşık z.yağı ve bir kaşık unu bir tencereye koyup çırpıyoruz. Yemeğin suyundan alıp yoğurda ekliyoruz. Kesilmemesi için. Soğan ve sarımsak yumuşamışsa yoğurdu ister yemeğin suyundan alıp ılıştırarak yemeğin içine ekliyoruz. Ya da ocakta biraz yogurdu surekli cirparak yemek suyundan da bir kaç kepçe ekleyerek ılıtıp ekliyoruz. Bir taşım kaynatıp altını kapatiyoruz. Üzerine z.yağını ısitip bir kac kasik nane ekleyip yemeğin üzerine döküyoruz. Veee afiyetle yiyoruz😊



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder