2 Mart 2015 Pazartesi

Soğan Kebabı

Malzemeler;
1 kilo küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
500 gram orta yağlı kuzu kıyma
Karabiber, pul biber ve tuz
 Sosu için;
1 fincan kadar nar ekşisi
1 fincan kadar su
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    Yapılışı;
Kıyma, karabiber pul biber ve tuz ile yoğrulur. Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur ve yıkanır. Soğanların baş kısımları bıçakla alındıktan sonra Ortadan ikiye kesilir dip kısmı tam kesilmez. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Soğanın arasına koyulur. Tepsiye dizilir. Üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave edilip üzeri folyo ya da yağlı kağıt ile kapatılarak 200 derecede 1 saat kadar pişirilir. 1 saat kadar piştikten sonra folyo açılır ve nar ekşisi, kırmızı biber, sıcak su karıştırılarak tepsiye eklenir. Ağzı tekrar kapatılarak fırın ısısı da 150 dereceye düşürülerek tekrar fırına konulur. 20 dakika da bu şekilde pişirilip fırın kapatılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder