10 Mart 2015 Salı

DOMATES ÇORBASI

   Malzemeler;
5-6  adet domates
1 adet yeşil ya da kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz-karabiber
Kaşar peyniri rendesi
2 kaşık un
4 bardak su ya da tavuk suyu
2 yemek kaşığı z. yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
  Domatesler, soğanlar ve biber küp küp doğranır. Sarımsaklar ince doğranır.  Soğan ve biber z. yağı eklenmiş tencereye eklenir. bira sotelenir. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur. Domates ve sarımsaklar eklenir. Biraz daha çevrilir. Salça eklenip 1-2 dakika daha çevrilir. Tuzu eklenip suyu ilave edilip kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynayınca blender ile çekip tekrar ocağa alınır. Tereyağı eklenip 1-2 taşım daha kaynatılıp karabiberi eklenir. Altı kapatılıp servis yapılacak kaselere alınır. üzerine kaşar ince şekilde dilimlenip eklenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder