22 Mart 2015 Pazar

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

 Malzemeler;
2 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı su
300 gr kadar antep peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı teremyağ kaymaklı
süslemek için çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı;
 Peynir doğranıp su içinde bekletilir. Suyu iyice süzülsün diye bir süzeğe alınır. İrmik, tereyağı, teremyağ tencereye alınır ayrı bir tencerede seker ve su kaynatılır. irmiğin kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur. İrmikler kavrulunca kaynayan şerbet eklenip karıştırılr.  Doğranmış peynirler eklenip karıştırılır. kısık ateste suyunu çekene kadar pişirilir. pişince 5-6 dakika kadar dinlendirilip servis yapılır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder