8 Mart 2015 Pazar

Tava


Malzemeler;
250 gr kadar kuşbaşı doğranmış et
3 adet patates
3-4 tane yeşil biber
4-5 tane domates
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kadar z.yağı
1 çay bardağı su

 Yapılışı;
Soğanlar halka halka, sarımsaklar da iri şekilde doğranır.  Patatesler ve domatesler soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Biberler de iri bir şekilde doğranır. Tuz. karabiber, z.yağı, kırmızı biber ve su eklenir. Bütün malzemeler karıştırılıp tepsiye yayılır. İster karışık olarak isterseniz de patatesler dışta et ortada kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Domatesler en üste konulur. Önceden ısıtılmış 200 derece de 1 saat ağzı folyolu olarak pişirilir. folyosu açılıp suyu kontrol edilir. Eğer pişmemiş ve suyunu çekmişse kaynar su ilave edilip 15 dakika kadar daha pişirilir.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder