7 Mart 2015 Cumartesi

Garnitürlü Pilav ve Tavuk

 Malzemeler;
    Pilav için;
1 bardak pirinç
150 gr haşlanmış ya da konserve bezelye
1 küçük haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış patates
1 küçük haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış havuç
 yada hazır garnitür
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı z. yağı
1.5 bardak kadar tavuk suyu ya da su
1 çay kaşığı tuz
 Tavuk için;
10-12 adet tavuk kanat
1 çay kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 tane küçük soğan
yarım çay kaşığı karabiber
yarım limon
4 yemek kaşığı z.yağı
 Yapılışı;
     Öncelikle Tavuk kanatlarını limonla ovup 15-20 dakika kadar bekletin. Soğanı ve sarımsakları doğrayıp z.yağı kırmızı biber, karabiber, tuz ve salça ile karıştırın. Limon ile ovulmuş olan tavukları bu sosun içine koyup 10 dakika kadar bekletin.
     Bu arada pirinci ılık suda tuz atıp bekletin. Garnitürünü hazırlayın. (aman ne uğraşıcam hazırı var derseniz :))) ya da hazır garnitür kullanın.
  Sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Suyunu, tuzunu ekleyip karıştırın, garnitürünü ekleyin ve kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın.
 Tavukları fırın poşetine ya da bir tepsiye alıp 200 derecede yarım saat kadar pişirin.
   Pilav  suyunu çekince üzerine bir havlu kağıt örtüp dinlendirin.
  Tavuk kanatlar da pişince pilav ile beraber servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder