14 Mart 2015 Cumartesi

UN ÇORBASI

 Malzemeler;
3 kaşık un
1 adet yumurta
6 su bardağı et suyu
2 su bardağı süzülmüş yoğurt
5 yemek kaşığı z.Yağı
Yarım bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
  Yapılışı;
   Tencereye un 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık z.yağı konulup içerisine un eklenip unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan unun altı kapatılıp ılıması beklenir. Ilıyınca karıştırarak et ya da tavuk suyu eklenir. Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
     Yoğurt bir tencereye alınır. İçine yumurta kırılır, sut ve 1 kaşık kadar z.Yağı eklenip blenderden geçirilir. Ocakta sürekli karıştırılarak ılıtılır. Ilıyınca tekrar blenderden geçirilip çorbaya karıştırılarak eklenir. Bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
   Üzeri için bir tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık z.yağı eklenip ısıtılır. İçerisine kırmızı biber ve karabiber eklenip bekletilir. Kırmızı biberin rengi yağa çıkınca süzülüp çorbaya eklenir. Afiyetle yenilir.😊😊😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder