10 Mart 2015 Salı

Simit Kebabı

     Malzemler;
Yarım kilo orta yağlı kuzu kıyma
Yarım  çay bardağı ince bulgur(simit)
Yarım demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
6- 7 adet domates
6-7 adet kırmızı-yeşil biber

Yapılışı;
  Öncelikle ince bulgur ıslatılıp ağzı kapatılarak bekletilir. Sarımsaklar ezilir. Maydanoz ince doğranır. Yoğurma kabına et, ıslatılmış bulgur, sarımsak, maydanoz ve baharatlar eklenir. İyice yoğrulur. Yarım saat kadar dinlendirilir.
   Dinlenen köfteden mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Eğer kebaplık şişiniz varsa onunla yoksa da çöp şişlere takarak şekil verilir.

Arada şişi ıslatırsanız ya da z.yağı sürerseniz köfteleri şişten çıkarması daha kolay olur. Domatesler ve biberler ortalarına çizik atılarak tepsiye yerleştirilir. Tepsinin üzerine z.yağı gezdirilir. Domateslere de biraz tuz atılır. İster üzeri folyo ile kapatılarak ister de açık olarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-45 dakika kadar pişirilir. Fırından pişince çıkarılıp servis yapılır. Afiyetle yenir. :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder