12 Mart 2015 Perşembe

TAVUKLU ACEM PİLAVI

Malzemeler;
2 bardak pirinç
6-7 adet havuç
1 adet tavuk bonfile
1 adet orta boy soğan
3 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı z.yağı
Yeterince tuz
1 çay kaşığı kadar karabiber
Yarım su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş badem
Yarım su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş antep fıstığı
Yapılışı;
  Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Havuçlar jülyen doğranır. (Kibrit çöpünden biraz daha kalın.)  Soğanlar yemeklikten daha küçük doğranır. Tavuk bonfile kuşbaşı şeklinde doğranır. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir. Yeterince tuz eklenir. Üzerine yarım çay bardağı kadar su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. suyunu çekince yarım yemek kaşığı tereyağı eklenir. tekrar sotelenip altı kapatılır. Havuçlar 2 yemek kaşığı z.yağı ile sotelenir. Yarısı bir tabağa alınır. Tencereye soğan eklenip sotelenir. Pirinçler yıkanıp eklenir. Tuz atılıp Biraz kavrulur. 2 kaşık tereyağı eklenir. Tavuk suyu eklenip kaynayınca altı kısılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince üzerine bir havlu kağıt serilip 15 dakika kadar dinlendirilir.  Kalan 2 yemek kaşığı tereyağı ile önce bademler sotelenir, daha sonra fıstık eklenir. Servis yaparken ister porsiyonluk ister büyük bir tabağa ters cevrilerek alınır. Üzeri sotelenmiş havuç, fıstık ve badem ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder