16 Mart 2015 Pazartesi

Kilis Kebabı (Kazan Kebabı)

     Malzemeler;
Yarım  kğ patlıcan
Yarım kğ kıyma
4-5 adet domates
3-4 adet yeşil ve kırmızı biber
 3-4 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça (biber-domates)
1 çay kaşığı yenibahar
yeterince tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nar ekşisi


 Yapılışı;
Patlıcanları alaclı soyun. Uzunlamasına ikiye kesin ve 4 cm boyunda üçgen doğrayın.
Kıymayı tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Bir kıyma, bir patlıcan olarak tepsiye yerleştirin. Fırında tam pişmeden  tavlayın. (önden pişirme işlemi tam pişirmeme) (aslında bu işlem mangalda şişlere takılarak yapılır)
  Soğanları yemeklik doğrayın. Biberleri doğrayın. Domatesleri soyup dörde bölün. sarımsakları doğrayın.
   Tencereye yağı koyun ve soğanları hafifçe kavurun. Biberleri ekleyip soteleyin.
Domatesleri ekleyin, salçayı biraz sıcak suda ezerek tencereye katın. Tuz,nar ekşisi ve baharatları ilâve edin, üzerini kapatacak kadar su koyarak pişirin.Tavlanmış köfte ve patlıcanları bir tencereye yerleştirin, (Karnıyarık tencereniz varsa daha iyi olur.) Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Patlıcanlar ve et yumuşayıp pişene kadar kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 5 dakika kadar dinlendirin. Yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapın. Afiyetle yiyin. :))
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder